In PS heeft Björn Schutz in overleg met de VVD Tholen aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheidsmaatregel op de Thoolse brug.

In PS heeft Björn Schutz in overleg met de VVD Tholen aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheidsmaatregel op de Thoolse brug.

In PS heeft Björn Schutz in overleg met VVD Tholen aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheidsmaatregel op de Thoolse brug (van 80 naar 50, i.v.m. versleten voegovergangen van brugdelen). GS zegde toe Rijkswaterstaat en het Ministerie van I&W te vragen om naast het klein onderhoud ook de renovatie te versnellen; ook op de Vossemeerbrug. Tevens aandacht voor hindermanagement. Hieronder de link naar gestelde vragen.

 

  1. Bent u bekend met het bericht op de website van Omroep Zeeland d.d. donderdag 14 december Snelheid Tholensebrug van 80 naar 50 kilometer per uur vanwege slijtage - Omroep Zeeland?
  2. Deelt u onze zorg dat na de eerdere gewichtsbeperking op de Vossemeersebrug en nu de snelheidsbeperking op de Thoolse brug er met alleen een onbeperkte begaanbare Slaakbrug een grote kans is op overlast qua bereikbaarheid van Tholen vanuit Noord-Brabant/Bergen op Zoom en van Noord-Brabant/Bergen op Zoom vanuit Tholen?
  3. Is GS met de VVD fractie van mening dat de langdurige stremming van zwaar wegverkeer op de Vossemeerse Brug en nu de langdurige snelheidsbeperking op een provincial hoofdverkeersweg N286 - waar mogelijk - zo kort mogelijk moet duren met oog voor OV, personenvervoer en vrachtverkeer?
  4. Is GS daarom bereid in overleg te treden met Rijkswaterstaat en het Ministerie en Infrastructuur en Waterstaat om te bezien hoe met ‘minder hinder’ de hinder die de aangekondigde maatregelen met zich meebrengen kan worden geminimaliseerd én te vragen of ook het groot onderhoud dat gepland staat voor na 2028, nu te prioriteren en te versnellen?