Motie Gebiedsgerichte Aanpak Particuliere Woningvoorraad

De VVD heeft samen met het CDA, de SGP, GroenLinks en de ChristenUnie een motie ingediend om GS te vragen de mogelijkheden van een gebiedsgerichte aanpak van de particuliere woningvoorraad verder vorm te geven en de mogelijkheden te onderzoeken gericht op de onrendabele top van het volkshuisvestingsfonds, de toekomstige mogelijkheden en de subsidieregeling hergebruik leegstaande panden of alternatieven daarop. De motie werd met een zeer ruime meerderheid van stemmen aangenomen.

Voor de VVD is de gebiedsgerichte aanpak van de huidige woningvoorraad een belangrijke opgave die van groot belang is om de gestelde doelen te halen. We constateren dat de voorwaarden voor het volkshuisvestingfonds niet helemaal passen bij de schaal van Zeeland, terwijl de opgave groot is. De gedeputeerde heeft voor elkaar gekregen dat Zeeuwse aanvragen gebiedsgericht en gebundeld kunnen worden ingediend. Maar de onrendabele top kan een obstakel vormen om tot een succesvolle aanvraag te komen.

Daarom heeft VVD heeft samen met het CDA, de SGP, GroenLinks en de ChristenUnie een motie ingediend om GS te vragen de mogelijkheden van een gebiedsgerichte aanpak van de particuliere woningvoorraad verder vorm te geven en de mogelijkheden te onderzoeken gericht op de onrendabele top van het volkshuisvestingsfonds, de toekomstige mogelijkheden en de subsidieregeling hergebruik leegstaande panden of alternatieven daarop.